Källbrinksskolan

Källbrinksskolan

onsdag 30 maj 2018

Klassdagar 9D 4-5/6; 9C 7-8/6
Fotboll personal-nior 4/5 kl 14
Aktivitetsdag 8/6 åk 7-9. Elevrådet arrangerar.
IPadsen ska vara inlämnade 31 maj.

måndag 28 maj 2018


Information från gymnasieantagningen


Information om den slutliga antagningen till gymnasieskolan 2018
för dig som bor i Stockholms län Gnesta och Håbo kommun

Resultat av den slutliga antagningen
Du kan från den 2 juli juni logga in med ditt lösenord och se antagningsresultatet på  www.gyantagningen.se
Du behöver ditt lösenord för att gå in på www.gyantagningen.se  och se ditt antagningsresultat och kunna svara. Har du tappat bort det, kontakta din studievägledare eller mejla gyantagningen@storsthlm.se så skickar vi hem inloggningsuppgifter till dig.
Tänk på att spara lösenordet på ett bra ställe, exempelvis i din mobil, då du behöver det under hela antagningen och reservantagningen.
OBS! Det kommer endast skickas antagningsbesked hem till dig per post om du har meddelat eller meddelar Gymnasieantagningen önskemål om detta.
Vad händer när jag blir antagen?
Du kan bara vara antagen till en utbildning!
Antas du till en utbildning så stryks alla utbildningar som du har placerat under denna i ansökan. Antas du till en utbildning som inte är ditt förstahandsval i ansökan så är du reserv till de utbildningar du har placerat över detta val i din ansökan.
Behörighet
Det som gäller för alla program, om du är folkbokförd i Sverige, för att du ska prövas för antagning vid slutantagningen är att du fyller högst 19 år 2018 och är mottagen som sökande. Sedan krävs också att du uppfyller behörighet till det program du söker för att kunna antas. Det finns olika behörighetskrav till olika program.
Till yrkesprogram krävs lägst betyg godkänt i engelska, matematik och svenska/svenska som andraspråk samt godkända betyg i ytterligare fem ämnen.
Till högskoleförberedande program krävs lägst betyg godkänt i engelska, matematik och svenska/svenska som andraspråk samt godkänt i ytterligare nio ämnen. Till estetiska programmet kan de nio ämnena vara vilka ämnen som helst men till övriga högskoleförberedande program krävs lägst godkända betyg i vissa ämnen. Läs mer om vad som gäller för respektive högskoleförberedande program på www.gyantagningen.se

Om du riskerar att vara obehörig vid den slutliga antagningen bör du söka ett introduktionsprogram. Kontakta din studievägledare och läs mer om de olika typerna av introduktionsprogram och vilka ämnen du ska vara behörig/obehörig i för att kunna antas på sådant program på  www.gyantagningen.se
Komplettering då behörighet läses upp på sommarskola
Om du går i sommarskola (som slutar efter den 20 juni) för att bli behörig tar vi hänsyn till detta under reservantagningen i augusti. Resultaten från sommarskolan skickas direkt från sommarskolan till Gymnasieantagningen.
Antagning på Fri kvot
Samtliga ansökningar inom fri kvot prövas av en utsedd person i den kommun du har sökt till om det är en kommunal gymnasieskola och ansvarig vid den fristående gymnasieskolan till vilken du har sökt. Dessa beslutsfattare beslutar om du uppfyller motsvarande behörighet om du inte har betyg från svensk grundskola och beslutar om antagning.
Svara på antagningen
Måste jag alltid svara?
Nej, du behöver inte svara på din antagning om du har antagits till ditt förstahandsval och du önskar börja på utbildningen i höst. Vill du tacka nej till ett förstahandsval som du har antagits till däremot så ska du meddela detta i ditt svar. Observera att om du tackar nej till ditt förstahandsval så står du utan plats.
Vi vill ha ditt svar på slutantagningen senast 23 juli.
Logga in på  www.gyantagningen.se och lämna svar. Här behöver du återigen ditt lösenord.
När du svarar
Om du har blivit antagen till ett gre placerat (rangordnat) val i ansökan så ska du svara. Du ska lämna ett svar om du tackar ja eller nej till utbildningen.
Du ska samtidigt ange om du vill stå kvar att prövas för antagning till de utbildningar du står som reserv till. Följden om du tas in till något av dessa reservplatsalternativ i reservantagningen är att alla underliggande val stryks inklusive det val du var antagen till i slutantagningen!
Om du står som reserv till samtliga val i din ansökan ska du meddela om du önskar stå kvar som intresserad att tas in till dessa utbildningar.
Vad händer om jag inte svarar?
Du kvarstår att prövas i reservantagningen till utbildningar du är reserv till om du inte aktivt tackar nej.
Alla underliggande val inklusive den utbildning du eventuellt var antagen till i slutantagningen stryks från din ansökan om du antas till någon av de du tidigare stod som reserv till.
Du har inte möjlighet att aktivera strukna utbildningar med annat än att du gör ett sent ändringsval och hamnar sist i kön till dessa utbildningar. Se nedan!
Sen ansökan efter slutantagningen
Lediga platser
Du hittar information    www.gyantagningen.se  om var det finns lediga platser efter slutantagningen.
Du kan gga till utbildningar efter slutantagningen men du hamnar sist i kön.
Alla val som du flyttar upp i rangordning i ansökan vid sent ändringsval blir också hanterade på det viset att du hamnar sist i kön till dessa utbildningar. OBS!! Sen ansökan ger alltså följder för din ansökan du kan först erbjudas plats efter de som redan är reservplacerade! Därtill måste ibland tas beslut om att du tas emot om du söker utbildning utanför din kommuns samverkansavtal.
Blankett om du önskar lägga till utbildning efter slutantagning eller göra annan ändring med följd att du hamnar sist i kön till nya utbildningar och de som hamnat högre i ansökan i detta sena skede finns på  www.gyantagningen.se efter slutantagningen.
Reservantagningen
I början av augusti börjar reservantagningen till de platser som blivit lediga när svaren har kommit in. Reservantagning pågår till i början av september. Från terminsstart tar skolorna själva över reservantagningen.
Ytterligare frågor
Om du har frågor kring antagningen kan du kontakta din studievägledare eller vända dig till
Gymnasieantagningen Storsthlm;
Postadress: Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm
Mail:                gyantagningen@storsthlm.se
Telefon:          08-580 080 00 För aktuella telefontider under sommaren se;
Besök:             För besökstider under sommaren se;  www.gyantagningen.se
 Fatburen, Södermalmsallén 36, plan 5


onsdag 16 maj 2018

Hej,
Denna vecka kommer lite information......
Efter den här veckan är äntligen de NP slut!
Nästa vecka har vi Resursvecka. Tiderna är; 8.30- 14.15.
Ha en skön helg!
Rubinerna

tisdag 15 maj 2018

PÅMINNELSE GYMNASIEANSÖKAN!

Idag 15 maj är sista dagen att ändra i sin gymnasieansökan. Se tidigare information (11 april) på bloggen angående omvalsperioden.

Ungdomarna kan ändra sin ansökan helt och hållet och ändå ha samma chans att komma in. Det är betygen som räknas.

Om något ändras i gymnasieansökan måste en ny "kvittens" (underskriven utskrift på valen) lämnas in till studie- och yrkesvägledaren.

De ungdomar som inte velat ändra sin ansökan till gymnasiet behöver inte göra någonting.

Soliga hälsningar Sofia
Studie- och yrkesvägledare


måndag 7 maj 2018

Hej!

Äntligen har vi fått sol och värme!

Nästa vecka är den sista hela vanliga veckan innan sommarlovet. Veckan därefter är en schemabrytande resursvecka.

Påminn gärna era ungdomar om att lämna in sina arbeten i tid.

Ha en trevlig vecka i sommarvädret!

Vänliga hälsningar
Arbetslag Rubin

torsdag 3 maj 2018

Bildarbetet



Lite info kring niornas bildarbete…

I åk 9 arbetar vi, sedan många år, med ett bildprojekt som löper från slutet av höstterminen och under hela vårterminen.
I projektet har eleverna fritt val vad gäller innehåll. Den enda ram som finns är att de ska ha med vissa tekniker – svart/vitt, måleri och något i 3D. Dessutom bör de tänka på layouten, så att den passar med innehåll/budskap.

Temat blir ett ”examensarbete”, där de har möjlighet att visa vad de lärt sig under grundskolans bildlektioner. När planscherna är klara hängs de upp i skolans korridor, som en utställning. Korridoren blir då härligt full av idéer, färger, former och kreativitet!

Betygen ska skrivas in den 31/5, vilket betyder att bildarbetena måste vara klara för bedömning i vecka 21 - onsdag 23/5.
De som vill och har möjlighet får gärna stanna kvar och arbeta valfri eftermiddag framöver (onsdag efter skolan är bildsalen alltid öppen – övriga dagar är det bara att fråga).
Det går också bra att låna hem material, för den som så önskar.
Ett erbjudande är även öppen sal, med mig på plats + te och mackor, måndagen den 21/5 och tisdagen den 22/5.

Mvh Agneta 😄

onsdag 2 maj 2018

Hej,
nästa vecka är det NP i Matte på måndag 7/5 (80 min) och onsdag 9/5 (100 min).
Samling i hemklassrummen 8:20.
Ni är lediga torsdag 10/5 och fredag 11/5.  

Hälsningar
Rubin